INTEMA Blog

7/7 Prednosti digitalne transformacije - Poboljšana produktivnost 

Digitalna transformacija je najpoznatija po 'uticaju na spolja' u smislu povećanja prihoda kompanija kroz stvaranje novih kanala prodaje i novih poslovnih modela. Ali važan je i…

6/7 Prednosti digitalne transformacije - Povećana agilnost 

Digitalna transformacija čini kompanije agilnijim. Ovaj termin označava ubrzanje poslovanja i usvajanje strategije kontinuiranog unapređenja (CI). To omogućava brže inovacije i…

5/7 Prednosti digitalne transformacije - Podsticanje digitalne kulture i saradnje

Po definiciji, digitalna kultura je način na koji tehnologija i internet utiču na društvo, kako stupamo u interakciju, razmišljamo, ponašamo se i komuniciramo jedni sa drugima.…

4/7 Prednosti digitalne transformacije - Bolje korisničko iskustvo  

Korisničko iskustvo (CX) se odnosi na sve interakcije koje korisnik ima sa kompanijom. Obuhvata svaki, i najmanji detalj kojim se kod korisnika stvara utisak o vašoj kompaniji, od…

3/7 Prednosti digitalne transformacije - Bolje razumevanje potreba kupaca

Ako razumete potrebe vaših kupaca možete da kreirate bolju poslovnu strategiju. Digitalna transformacija vam donosi analitičke alate i prediktivne modele koji se oslanjaju na…

2/7 Prednosti digitalne transformacije - Bolje upravljanje resursima i vremenom

Menadžment je haotičan; zaposleni ne stižu da obave radne zadatke; projekti kasne i niko ne zna u kojoj su fazi; greške i šteta u proizvodnji; resursi se ne planiraju niti prate…

1/7 Prednosti digitalne transformacije  - Pametna analiza podataka

Crtani u 7.15. U analogno vreme, pre više od 30 godina, dete na ovim prostorima je imalo pristup jednom crtanom filmu dnevno na jednom od dva kanala državne televizije i možda…

7 DT dana: 7 prednosti digitalne transformacije

Definicija: Digitalna transformacija je integracija digitalne tehnologije u sve oblasti poslovanja, a rezultat toga je fundamentalna promena u načinu na koji se posao obavlja.…


INTEMA Usluge

INTEMA FINANSIJE  

Cilj svakog posla je profit. Da bi profit rastao, neophodno je da suvereno upravljate finansijama preduzeća što podrazumeva ispravno tumačenje finansijskih pokazatelja i donošenje pravih odluka. Možemo da vam pomognemo u analizi troškova i prihoda, da napravimo presek trenutnog stanja i da vam damo savete za budući razvoj vašeg poslovanja. Zahvaljujući Intema finansijama, naučićete kako da upravljate novčanim tokovima, gde da potražite izvore finansiranja za vaš biznis i kako da kreirate, analizirate i koristite finansijske izveštaje u poslovne svrhe.  

INTEMA DIGITALNA TRANSFORMACIJA 

Intema digitalna transformacija nije samo uvođenje digitalnih tehnologija i praksi u poslovanje, već sveobuhvatna promena u načinu razmišljanja i poslovnog delovanja. Nudimo vam stručno i praktično vođenje kroz pravu transformaciju koja će vaš posao učiniti konkurentnim na tržištu, ujedno i prilagodljivim i/ili spremnim za izazove.  Pružićemo vam mnoštvo primera transformacija iz iskustva domaćih i međunarodnih kompanija. 

INTEMA MARKETING

Bilo da tražite pomoć u vezi brendinga ili digitalnog prisustva, počećemo od analize faktora okruženja, istraživanja tržišta, analize konkurencije i pozicioniranja kompanije a nastavićemo dalje definisanjem ciljne grupe, pozicioniranjem, korporativnim identitetom, odabirom adekvatnih komunikacionih kanala. Možemo da vam pružimo vrhunske usluge na polju grafičkog i web dizajna, digitalnog marketinga ili organizacije eventa. Razmislite šta biste želeli i javite nam se za vrhunsko marketinško iskustvo. 

INTEMA STRATEGIJA 

Uspešna biznis strategija predstavlja jasan set planova, svojevrsnu mapu kako će biznis da se takmiči na određenom tržištu ili tržištima sa proizvodom ili većim brojem proizvoda ili usluga. Iako deluje jednostavno u teoriji, razvoj dobre strategije i njena implementacija zahtevaju znanje i umešnost u biznis analizi, kao i dobrom razumevanju aktivnosti kao što su marketing, prodaja, finansije, proizvodnja i distribucija. 

INTEMA POSLOVNA TRANSFORMACIJA

"Menjaj se da bi opstao" je pravilo koje je više nego ikad aktuelno u savremenom poslovnom okruženju. Sva preduzeća, firme, biznisi ili korporacije prolaze kroz neku vrstu transformacije, i tada postavljaju sebi ključna pitanja: Čime se mi bavimo? Da li razvoj naše kompanija prati razvoj našeg biznisa? Ko su naši kupci? Koje segmente tržišta bi trebali da pokrijemo? Koje proizvode i usluge nudimo? Da li smo fokusirani na one najvažnije?  Zahvaljujući velikom iskustvu u različitim transformacijama poslovanja, sigurni smo da zajedno možemo da odgovorimo na sva pitanja.  

INTEMA POSLOVNI RAZVOJ 

"U jezgru promene nalazi se prilika". Postoje različiti tipovi transformacije: finansijska, organizaciona, prodajna, marketinška, procesna, funkcijska i digitalna. Ono što je zajedničko za sve je da zahtevaju preduzimanje inicijative radi prevazilaženja jaza između objektivnih i subjektivnih okolnosti.  

Bez obzira na vaš biznis, sektor, fazu razvoja, naš tim može da vam pomognemo u oblikovanju poslovne budućnosti. Mi kreiramo rešenja koja će vas bolje povezati sa vašim klijentima i omogućiti održivi rast vašeg posla. 

INTEMA PROCENA 

Da li znate koliko vredi vaš biznis i vaša kompanija, nezavisno od imovine kojom upravljate? Mi vam pomažemo, kako u proceni fer tržišne vrednosti vaše imovine, tako i u formulisanju vizije i mape puta, koja će ostvariti maksimum vrednosti vašeg biznisa.  

Potrebna vam je procena vrednosti brenda ili patenta? Tu smo za vas. 

INTEMA STARTUP

Imate ideju za novi posao ili ste već pokrenuli novi posao? Razvoj, testiranje i lansiranje novog proizvoda ili usluge obično zahtevaju značajna sredstva, odnosno kapital iz različitih izvora, kao što su razni razvojni fondovi i investitori.  

Mi smo tu da pomognemo, pošto raspolažemo praktičnim iskustvom u lansiranju i vođenju startapova i zato što se nalazimo na izvoru svih finansijskih informacija. 

INTEMA MERENJE PERFORMANSI

Merenje performansi je od suštinskog značaja u procesu upravljanja kompanijama, jer samo ono što se može izmeriti - može se i kontrolisati. Vlasnicima malih i srednjih kompanija pomažemo u procesu definisanja ključnih pokazatelja uspešnosti u svim oblastima poslovanja.  

Zajedno kreiramo integrisane upravljačko – finansijske izveštaje, koji omogućavaju lakše upravljanje i bolju kontrolu vašeg biznisa. Izveštaje koji donose vrednost u svakodnevnom poslu, a ne izveštaj radi ispunjenja zakonskih obaveza. 

INTEMA UPRAVLJANJE KUPCIMA

Program upravljanja odnosima sa kupcima CRM (Customer Relationship Management) uključuje principe, prakse i uputstva za uspostavljanje dobrih odnosa  sa kupcima i  stvaranje rastuće baze redovnih kupaca. Uvek znači unapređeno korisničko iskustvo.  

Iz interakcija sa kupcima u svim tačkama korisničkog puta, od otkrića do ponovljene kupovine, može da se sazna velika količina informacija koja može da se iskoristi za unapređenje prodaje i svih procesa koji su vezani za nju, kao što su prognoza i analiza trendova i ponašanja. CRM je veoma korisan alat za svaki posao koji uključuje korisnike, a ako ga još nemate, toplo vam preporučujemo da razmislite o uvođenju i da nam se javite.   

INTEMA INOVACIJE

U poslovnom smislu, inovacija znači unapređenje postojećeg ili kreiranje novog procesa, proizvoda ili usluge, odnosno kreiranje nove vrednosti. Najočigledniji primer inovacije su startupovi koji većinom baziraju ponudu inovativnim proizvodima ili uslugama, ali oni nisu jedini. Pogledajte kako se ponašaju vodeće kompanije i kako koriste kontinuiranu inovaciju kako bi ostale kompetitivne. Takođe, važno je znati da je za inovacije neophodno imati pravi 'mindset' (način razmišljanja) kao i interdisciplinarni tim. Da li negujete inovacije u svojoj firmi?