Crtani u 7.15. U analogno vreme, pre više od 30 godina, dete na ovim prostorima je imalo pristup jednom crtanom filmu dnevno na jednom od dva kanala državne televizije i možda nekom VHS-u iz video kluba.

Crtani 0-24. Danas dete može da bira između velikog broja TV kanala specijalizovanih za animirane filmove, streaming platformi, kao i ostalih izvora (društvene mreže, portali, itd). Sadržaji su dostupni svuda i uvek.

Malo je reći da se količina informacija u digitalnom dobu umnožila - ona neprekidno raste i ima ime - Big data. Preciznija definicija termina je da su to podaci kojih ima mnogo, koji pristižu toliko velikom brzinom da zahtevaju inventivne softverske alate za obradu i koji se umnogome razlikuju jer potiču sa najrazličitijih izvora.To su podaci o posećenim web stranama, vremenu provedenom na njima, ulaznim stranama, izlaznim stranama, video zapisima, tvitovima, statusima, transakcijama... svemu što vam padne na pamet.

Danas su podaci zlato, a budućnost pripada onima koji znaju pre drugih. Zato je neophodno imati odgovarajuće alate za razumevanje prikupljenih podataka. Digitalna transformacija vam omogućava upravo to - da u 'plastu sena' nađete upravo one podatke koji su važni za vaše poslovanje.

Ako su ranije informacije dolazile iz nekoliko izvora i svi su bili obavešteni na isti način - sad je upravo obrnuto. Informacije su svuda oko nas, izvori su beskonačni, vaš sistem za pametnu analizu podataka mora da kreira obaveštenja o vašim korisnicima, kao i obaveštenja isključivo za vaše korisnike. To je dragocena tehnološka pomoć koja može u velikoj meri da utiče na budućnost vašeg posla.