CX je kralj.

Korisničko iskustvo (CX) se odnosi na sve interakcije koje korisnik ima sa kompanijom. Obuhvata svaki, i najmanji detalj kojim se kod korisnika stvara utisak o vašoj kompaniji, od prvog puta kad je korisnik video oglas za vaš proizvod do poslednjeg poziva vašem korisničkom servisu. To i sve što se desilo između.

Zadatak CXM-a (Customer experience management) je da kreira konzistentna, personalizovana iskustva koja ojačavaju lojalnost i produbljuju engagement. Zato biznisi moraju da urade evaluaciju sebe iz korisničkog ugla - da postave pitanja tipa 'Šta korisnika čini zadovoljnim a šta nezadovoljnim?', 'Šta ga je privuklo, a šta ga nervira kod mene?', 'Šta mogu da promenim, preuredim, poboljšam?'

Sve to zvuči logično, ali nije lak zadatak jer korisnici imaju velika očekivanja od digitalnih iskustava i navikli su na beskrajan izbor, niske cene i brzu isporuku.

Da biste bili u toku sa očekivanjima kupaca, potrebno je da pratite tehnološke inovacije, da budete prisutni na društvenim mrežama i da pružate personalizovanu pažnju svakom korisniku. U ovom slučaju, iskoristite digitalnu transformaciju vašeg poslovanja kako biste pružili intuitivnija iskustva vašim korisnicima, od direktnog marketinga do specijalizovanih korisničkih portala, korisnih digitalnih proizvoda i sličnog.
Jer, ako "Accenture", poznata konsultantska kuća javlja da je CX "ključni pokretač održivog rasta poslovanja, i da i najmanje poboljšanje korisničkog iskustva može da rezultira milionskim povećanjem prihoda", možda ne bi bilo loše investirati u ovaj deo razvoja vašeg poslovanja.